Zelf een website maken zonder technische kennis

Ben je ondernemer en wil je graag een website voor je bedrijf online zetten? Dan kan het heel makkelijk en gunstig zijn om je eigen website te bouwen. Er zijn voldoende platformen te vinden die je zelfs gratis je eigen website laten bouwen. Je bepaalt zelf hoe de website eruit komt te zien en wanneer je doorwerkt, kun je de website al binnen een paar dagen online hebben staan. In deze blog lees je meer over de voordelen aan het bouwen van je eigen website en webshop en hoe je klanten kunt mededelen dat ze ook online bij je kunnen shoppen.

Wat zijn de voordelen op het moment dat jij je eigen website bouwt?

Een WordPress website maken is helemaal niet moeilijk. Op het gratis platform hoef jij je alleen maar aan te melden, waarna je uit honderden standaard templates kunt kiezen, om je website zo snel mogelijk online te kunnen zetten. Het mooie aan de templates is dat je de basis voor je website alvast voor ogen kunt zien. Je hoeft na het kiezen van de perfecte template alleen tijd te steken in het doorvoeren van je huisstijl, het plaatsen van content en het onderbrengen van de website bij een hostingpartij. Dat is allemaal zo gebeurd, waardoor je de website al binnen een aantal dagen online kunt hebben staan.

Wanneer je met een websitebouwer om de tafel gaat zitten is het vaak lastig om je idee onder woorden te brengen en bovendien kost een websitebouwer veel geld. Dat geld bespaar je weer op het moment dat jij je eigen website met een paar klikken online kunt zetten.

Hoe zorg je ervoor dat je klanten bij je webshop uitkomen?

Naast het maken van je eigen website kun je ook voor een WordPress webshop kiezen. Een webshop is een mooie aanvulling op je fysieke winkel. Dit betekent dat de klanten zelfs buiten openingstijden bij je terecht kunnen en dat je 24 uur per dag bereikbaar bent. Veel klanten vinden het fijn om producten of diensten online te kopen, aangezien ze er dan niet per se de deur voor uit hoeven. Wanneer je een goedlopende fysieke winkel hebt, zal het voor de klanten niet moeilijk zijn om je ook online terug te vinden. Je kunt een oproep op je social media kanalen plaatsen als je de webshop opent. Maar tegenwoordig gaan eigenlijk veel klanten er al vanuit dat je naast je fysieke winkel ook een online webshop hebt.

Verder kun je bijvoorbeeld online bepaalde acties of kortingen instellen, die de mensen in de fysieke winkel niet zouden krijgen. Dan weet je zeker dat de klanten het interessant zullen gaan vinden om online bij je te komen shoppen.