Linkbuilding – Beter gevonden worden op Google

linkbuilding uitbesteden

Een link oftewel URL (Uniform Resource Locator) is het adres naar een website en die ziet er zo uit: http://www.voorbeeld.nl. Linkbuilding is het proces waarmee een bepaalde link (dus een bepaalde website) beter vindbaar wordt in de zoekmachines (zoals Google).

Het nut van linkbuilding

Als linkbuilding behoorlijk uitgevoerd is bij een bepaalde website, is die beter vindbaar voor bezoekers (en potentiële klanten). Linkbuilding is dus belangrijk omdat het de hoeveelheid webverkeer naar de site van bijvoorbeeld een bedrijf kan verhogen, wat ook de omzet van het bedrijf kan laten stijgen.

linkbuilding uitbesteden

Hoe zoekmachines werken

Zoekmachines (Google e.d.) hebben “web crawlers”. Dat zijn scripts (programma’s) die over het internet “kruipen” op een strategische en geautomatiseerde manier. Deze scripts indexeren alles wat ze tegenkomen en slaan het op in de database van de zoekmachine. Wanneer iemand een zoekopdracht uitvoert worden deze databases aangesproken. Dit is veel sneller dan op het moment van de zoekopdracht het hele internet afbakenen. Waar linkbuilding aan te pas komt is dat het bij een specifieke zoekopdracht de rang van de website (waar linkbuilding is toegepast) verhoogt. Deze kan dus hogerop de lijst komen dan de website van de concurrent. Maar alles hangt natuurlijk af van hoe goed de linkbuilding is uitgevoerd.

Hoe linkbuilding werkt

Linkbuilding zorgt er dus voor dat je website hoger geplaatst wordt op de ranglijsten van een zoekmachine (bij een specifieke zoekterm). Dit kan door de zoekmachine te doen geloven dat de website precies biedt wat de gebruiker zoekt. Webverkeer naar een website kan op een paar manieren verhoogd worden: Referentie’s naar je site op andere (relevante) websites (laten) plaatsen, zoveel mogelijk relevante termen gebruiken en aansprekend taalgebruik hanteren. Bij linkbuilding worden er links naar je site geplaatst op andere websites, blogposts of sociale media posts.

Linkbuilding uitbesteden

Vroeger kon iedereen die er zin in had effectief aan linkbuilding doen. Tegenwoordig veranderen de algoritmes van Google zo snel en zo vaak dat het vrijwel nutteloos werk is als je niet weet wat je doet. Daarom is linkbuilding uitbesteden handig. De experts die ervaring hebben en precies weten wat ze doen kunnen door je website een hogere rang te geven in de zoekmachines het aantal bezoekers maximaliseren.