VR bril huren? Dit zijn de mogelijkheden

Wanneer je eenmalig een virtual reality presentatie wilt geven loont het niet de moeite om daarvoor een dure headset te kopen. Je kunt in dat geval ook een VR bril huren. Dit beperkt zich niet tot één exemplaar, het aantal VR brillen huren kan oplopen tot honderden toestellen tijdens grote evenementen. De verschillen tussen huur of koop, en waar je op moet letten bij VR bril verhuur lees je op deze pagina.

VR bril huren of kopen?

Voor persoonlijk gebruik ligt een virtual reality headset kopen voor de hand. Dan beschik je altijd over het toestel, je hoeft het apparaat met niemand te delen behalve misschien huisgenoten. Voor een eenmalig evenement is het een ander verhaal, ook bij terugkerende situaties kan VR bril verhuur voordelen bieden. Dit zijn de voornaamste redenen om VR brillen te huren:

 • Het betreft een eenmalig evenement waardoor de investering in eigen hardware niet interessant is.
 • Bij meerdere events kan de doelstelling per situatie verschillen, dan is het prettig om voor ieder evenement de meest geschikte hardware te kiezen.
 • Bij gebruik over langere periodes zit je niet vast aan apparatuur die snel veroudert.
 • Het is eenvoudig om op te schalen naar meerdere toestellen, je kunt één headset tot zelfs honderden VR brillen huren.
 • Er is behoefte aan service en ondersteuning vanuit de leverancier.

Met name het laatste voordeel mag niet onderschat worden. Hoewel de apparatuur in de laatste jaren steeds eenvoudiger is geworden, kan het tijdens een druk evenement lastig zijn om alle toestellen gereed te maken. Een verhuurder die ook ondersteuning ter plekke kan leveren biedt dan uitkomst. Dat geldt eveneens voor een vervangend exemplaar bij uitval, dat is onder standaard garantievoorwaarden niet mogelijk.

Waar je op moet letten bij VR bril verhuur

Je kunt op de eerste link klikken die bij “VR bril te huur” op Google verschijnt, toch zijn niet alle dienstverleners gelijk in hun service en aanbod. Hier zijn zes zaken om op te letten bij VR bril verhuur:

 1. Aanbod: Een Oculus Go standalone headset is geschikt voor heel andere toepassingen dan een Oculus Rift S systeem. Kun je voor alle soorten projecten terecht bij de aanbieder?
 2. Aantallen: Soms is één headset voldoende, het is ook mogelijk dat je honderden toestellen tegelijkertijd wilt inzetten. Wat is de capaciteit van de leverancier?
 3. Hygiëne: Wordt de apparatuur schoon geleverd, en bestaan er mogelijkheden om het toestel na ieder gebruik snel te reinigen zoals uitneembare hoofdkussens?
 4. On-location support: Is er behoefte aan extra personeel dat assistentie kan bieden bij het dragen van de brillen of het selecteren van de content? Een all-in-one oplossing maakt het traject een stuk eenvoudiger.
 5. Content ontwikkeling: Dient er maatwerk software ontwikkeld te worden? Dan heb je behoefte aan een VR agency die ook custom apps kan maken. Van videoproductie tot aan interactieve simulaties, er is van alles mogelijk.
 6. Kosten: Om geld te besparen draait het niet altijd om prijsstunters die de service uitkleden, door slimme keuzes te maken kan er vaak flink bespaard worden op de kosten.

Meer weten over VR brillen huren? Neem dan contact op met de virtual reality experts.