Kunnen wij nog wel leven zonder technologie?

Gebruikte laptop

Een mobiel, tablet of laptop, de wereld kan niet meer zonder en de mensheid ook niet. We kunnen de deur niet uit zonder mobiel en de laptop wordt bij thuiskomst meteen opengeklapt om te gaan gamen of te gaan Netflixen. De mens maakt zichzelf steeds afhankelijker van technologie, waardoor we uiteindelijk op een gegeven moment niet meer zonder kunnen. De kans dat we zonder komen te zitten is erg klein, maar als het gebeurd betekent dat vele mensen stuurloos raken en het kost dan veel tijd om weer terug te schakelen. Maar zonder technologie leven moet kunnen, want dat deden onze voorouders ook.

Je weet niet beter

Vroeger was de invloed van technologie erg klein. De eerste smartphone kwam uit in 1973 en de eerste computer pas in 1981. Niet iedereen kon een smartphone of laptop betalen, dus het heeft ook nog een lange tijd geduurd voordat er overal een laptop en mobiel in huis was. Maar wat deden mensen dan? Je verwacht waarschijnlijk dat ze zich dood moeten hebben vervelend, maar niks is minder waar.  Als je niet beter weet dan dat er geen mobieltjes zijn of laptops, dan ga je andere manieren bedenken om je te vermaken. Maar wat deden kinderen dan toen er nog geen smartphones waren?

Wat deden kinderen toen er nog geen smartphones waren?

Vroeger waren kinderen alleen maar buiten. Dag in dag uit, voor het avondeten kwamen ze eventjes naar binnen om zo snel mogelijk het bord leeg te eten, want je wou graag weer naar buiten. Al je vriendjes en vriendinnetjes waren namelijk ook buiten en je wou niks missen. Er waren talloze spelletjes die vroeger gespeeld konden worden en ja, gewoon in de buitenlucht. Met een bal kun je bijvoorbeeld al heel veel soorten spelvormen bedenken. Vroeger konden we dus makkelijk zonder technologie, omdat ze ook niet beter wisten, maar dat betekent dus dat de mensheid ook weer zonder smartphone of laptop kan leven.