IT beveiliging voor elk bedrijf

IT beveiliging

IT beveiliging is van grootste belang, je wachtwoorden en gegevens worden hierdoor dus veilig opgeslagen. Om dit tot stand te kunnen maken heb je verschillende soorten technologie nodig. Dit kan gaan over de beveiliging data, maar ook bijvoorbeeld van data op fysieke deze worden beschermd met technologische middelen.  

Er zijn zoveel verschillende soorten IT, nu kan je deze soorten in drie categorieën verdelen om het makkelijker te maken. Fysiek, software en gebruiker. Nu hoor ik je denken he? Fysiek hoe dan? Je kan IT zien als een basis ‘de hardware”  zo kan er brand ontstaan en bijvoorbeeld een huis in de brand vliegen, dan heb is je  basis kapot. 

CBA Benelux

Schade in software

Software zelf kan een bedreiging vormen voor de data binnen een bedrijf. Hierbij kan je denken aan virussen of bugs. De schade die dan in de software kan worden aangebracht is enorm. En natuurlijk de meeste bekende software ICT – bedreiging. Er bestaat ook een Engelse synoniem namelijk logic attacks, de betekenis hiervan is logische aanvallen. Deze twee aanvallen kan je in twee soorten opdelen. 

  1. Niet intentionele aanvallen dat houd in dat de ontwikkelaar een fout maakt zoals bugs of exploits. 
  2. Intentionele aanvallen bij dit soort aanvallen gaat het over malware, virussen, backdoors, spyware en jokes. Voornamelijk door dit soort programma’s worden er slechte dingen mee uitgevoerd. 

Veel mensen weten dus ook niet wat ze met een cyberaanval moeten doen, je hebt soms gewoon kans dat hackers het hele systeem dus plat leggen.