Eenvoudig ondernemen met een goedkope Windows vps

Voor een startend ondernemer is een goedkope Windows vps van het allergrootste belang. De website van het bedrijf die werkt op Windows moet immers na de lancering draaiend worden gehouden. Als klanten op jouw website zijn aangeland willen ze snel kunnen rondkijken, informatie verzamelen en zaken doen met jouw firma. Het is dan ook heel belangrijk dat je een betrouwbare website hebt. Dat kan je alleen maar bereiken met een goede webhost. Wat een webhost doet en welke diensten men levert, daar gaan we nu verder op in.

Serverruimte bij een webhost huren

Een webhost is een leverancier van internetdiensten. Het is een leverancier die een stuk van de digitale snelweg heeft waarin men ruimte verhuurt. Die ruimte wordt ook wel een server genoemd. Op het moment dat jij als ondernemer een website hebt die is afgeleverd en op het internet geplaatst kan worden is het zaak dat er een webhost wordt ingeschakeld. Een dergelijke serverruimte die je huurt kan in meerdere varianten worden geleverd.

Een serverruimte op maat is belangrijk

Serverruimte is een heel flexibel begrip. Vaak zie je bij webhosts dat er wordt geadverteerd met meerdere bedragen. Het is zaak om te kijken welke maat server er voor jouw bedrijf nodig is. Zo zal er altijd worden geadverteerd met het pakket wat het kleinste is. Dit pakket heeft doorgaans 1 CORE, 1000 MB RAM geheugen en 20 GB SATA. Deze instapserver is geschikt voor kleine net startende ondernemingen met een website die niet erg gecompliceerd is. Op het moment dat de website uitgebreider wordt en intensiever moet worden onderhouden is het zaak dat er gebruik wordt gemaakt van een groter pakket. Een medium pakket heeft 4 CORE, 4 GB RAM geheugen en 50 GB SATA. Heeft jouw bedrijf echter een heel uitgebreide website en wil je dat deze een zo laag mogelijk aantal storingen heeft, dan is het Large, XLarge of Ultra Large pakket een verstandige keuze. Het grootste pakket bevat 8 CORE, 8 GB RAM geheugen en 80 GB SATA. Deze zaken zijn nog verder te upgraden naar wens.