Een webinar organiseren voor je bedrijf

Zelf een webinar organiseren

Heeft u een bedrijf en wilt u uw product of dienst onder de aandacht brengen bij uw potentiële klanten? Of heb je een aantal mededelingen voor collega’s, maar werken ze op afstand en is het lastig om op dezelfde plek en op hetzelfde tijdstip bijeen te komen? In dat geval is het een goed idee om een webinar te organiseren. In dit artikel vertel ik u er meer over.

Een handig alternatief voor de traditionele meeting

Technologische ontwikkelingen hebben elkaar in de laatste jaren in een rap tempo afgewisseld en dit heeft een hoop voordelen en handigheidjes met zich meegebracht. Veel dingen zijn er met de komst van het internet een stuk gemakkelijker op geworden. De webinar is hier een goed voorbeeld van. Met een webinar kunt u online kennis overbrengen of vergaderingen houden, maar bijvoorbeeld ook uw product of dienst promoten. Een webinar of webcast is een online presentatie waarbij mensen op afstand aan de presentatie kunnen deelnemen. Een webinar wordt bovendien beschouwd als professioneel en het bevat meer functies dan een ’traditionele’ presentatie. Zo kunt u interactie genereren met deelnemers door middel van een live chat.

Een webinar organiseren: hoe gaat dat in z’n werk?

U kunt een webinar organiseren om verschillende redenen, bijvoorbeeld voor het promoten van een product of dienst, zoals ik in het voorgaande gedeelte van dit artikel al aangaf. Uiteraard is het bij het houden van een webinar goed om van te voren na te denken over wie de doelgroep is en hoe u deze mensen het beste kunt bereiken. U kunt gebruikmaken van een zogeheten ‘dedicated mailings’. Dit is een methode waarbij u een grote groep mensen een bericht verstuurd, bijvoorbeeld via een forum of een database. Vervolgens is het van belang om te bedenken op welke manier en met behulp van welke technieken u uw boodschap wilt overbrengen. Het is verstandig om hierbij de hulp in te schakelen van een bedrijf dat hierin is gespecialiseerd, zoals bijvoorbeeld YourWebinar.

Heeft dit artikel u geïnspireerd en wilt u meer weten over webinarsr? Neem dan vooral eens een kijkje op de website van YourWebinar.